пʼятниця, 24 липня 2015 10:15

Українські банки отримали 82 млрд грн збитків за півроку

Українські банки отримали 82 млрд грн збитків за півроку
Фото: ukranews.com

Українські банки за півроку отримали збитки у розмірі 82 млрд грн, з них 30,6 млрд грн - збитки платоспроможних фінустанов.

Про це свідчать дані доходів і витрат банків за підсумками першого півріччя 2015 року, інформує прес-служба Національного банку.

"Станом на 1 липня 2015 року фінансовий результат діючих банків був від'ємним і становив 30,6 млрд грн. Загалом з початку року банки України зазнали значних збитків - майже 82 млрд грн, 62,7% з них припадає на неплатоспроможні банки", - йдеться у повідомленні.

Від'ємний фінансовий результат банківської системи сформувався насамперед за рахунок значних відрахувань у резерви на можливі втрати, зокрема за кредитами позичальників, платоспроможність яких погіршилася, пояснили в НБУ.

Відбулися зміни в структурі доходів та витрат банків.

"Складні економічні умови та скорочення обсягів банківського кредитування призвели до скорочення частки процентних доходів... Наразі процентні доходи забезпечують 68,4% усіх доходів банків", - констатують у НБУ.

Скорочення кількості філій та персоналу дало змогу зменшити загальні адміністративні витрати банків на 10% порівняно з першим півріччям 2014 року, а їх частка у загальних витратах банків скоротилася до 9,6%.

Нагадаємо, у 2014 році збитки банківської системи становили 52,9 млрд грн. У 2013 році банки України отримали прибуток у розмірі 1,4 млрд грн.

На 1 липня в Україні діяло 139 банків. З початку 2014 року з банківської системи вивели понад 50 банків.

Зараз ви читаєте новину «Українські банки отримали 82 млрд грн збитків за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути