вівторок, 01 червня 2021 10:07

Українців кличуть на роботу в Німеччину. Скільки платять

Побільшало вакансій для українців за кордоном. Найвищі зарплати пропонують у Німеччині. Медсестрам з України платять 97-180 тис. грн на місяць, зварникам — 97-140 тис. грн, пише obozrevatel.

До медсестер чи медбратів головні вимоги — знання німецької мови та досвід роботи від двох років. Працювати доведеться 35 год. на тиждень. За роботу у вихідні та нічні зміни передбачена окрема плата.

Автор: Олена Луценко
  Знання німецької мови і досвід роботи від двох років - головні вимоги до вакансії медсестри
Знання німецької мови і досвід роботи від двох років - головні вимоги до вакансії медсестри

110-115 тис. грн зарплатні пропонують електромонтажникам з досвідом роботи від п'яти років.

"Терміново потрібні електромонтажники в Дюсельдорф, Кельн, Німеччина. Беремо за піврічними, воєводськими візами, картами побиту, ЄС-документами, біометрією. Вимога: досвід роботи від двох років. Досвід командної роботи, вміння читати креслення, активність і порядність", – написано в оголошенні work.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща спростить працевлаштування для українців

70-140 тис. грн на місяць може заробити зварювальник. При цьому є вимога, щоб українські документи про кваліфікацію зварника мали європейський сертифікат. Його можна отримати в Харкові.

Роботи не мають близько 1,6 млн українців. За даними Державної служби статистики, у четвертому кварталі 2020 року показник безробіття серед людей працездатного віку становив 10,1%. Українці вирішують проблему з працевлаштуванням переважно самостійно. Їдуть на заробітки за кордон, незважаючи на карантин і складнощі, які виникають під час перетину кордону.

Зараз ви читаєте новину «Українців кличуть на роботу в Німеччину. Скільки платять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути