пʼятниця, 12 червня 2015 13:23

Україна прагне списання 40% держборгу - Reuters

Україна прагне списання 40% держборгу - Reuters
Фото: tsn.ua

Україна наполягає на списанні кредиторами 40% боргу по суверенних облігаціях.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на співрозмовника, знайомого з ходом переговорів.

Видання пише, що міністр фінансів Наталія Яресько запропонувала списати 40% боргу за облігаціями під час візиту до Вашингтона в середу.

"Міністерство підрахувало, що необхідно 40% списання для досягнення цілей, поставлених МВФ", - повідомило джерело, близьке до Мінфіну.

У свою чергу, інший співрозмовник, близький до комітету власників облігацій, називає невірним припущення про те, що списання може бути пов'язане з вимогами МВФ. "Вимоги МВФ не включають необхідність списання боргу", - заявив він.

Комітет на чолі з Franklin Templeton і Blackstone виключили варіант із списанням боргу. Власники облігацій заявляють, що план реструктуризації, який вони запропонували, дозволить Україні виконати три основні завдання, поставлені МВФ в рамках надання допомоги обсягом 40 млрд дол.

За їх словами, план спиратиметься на використанням Києвом резервів Нацбанку, але Київ відкинув цю ідею. Замість цього він попереджає, що може припинити виплати.

Нагадаємо, що у Вашингтоні Яресько заявила, що Україна буде змушена ввести мораторій на виплату зовнішньої заборгованості, якщо переговори з реструктуризації затягнуться.

При цьому вона впевнена, що Україна отримає 1,7 млрд дол. другого траншу МВФ в липні, навіть якщо домовитись з кредиторами на той час не вдасться.

Зараз ви читаєте новину «Україна прагне списання 40% держборгу - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути