пʼятниця, 23 березня 2012 10:34

Україна втратила через "сирну війну" з Росією, але не півмільярда

Україна втратила через "сирну війну" з Росією, але не півмільярда
Валерій Хорошковський каже, що експорт молочної продукції зростає. Фото: kmu.gov.ua

Україна матиме збитки від "сирної війни" з Росією.

Про це, виступаючи під час години запитань до уряду у парламенті, сказав перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський.

Народні депутати запитали у нього про те, чи реальною є цифра збитків у 426 млн доларів. Однак Хорошковський запевнив, що вона є меншою, не уточнивши якою саме.

Він нагадав, що найбільшу частку експорту молочної продукції України становлять сири. Хорошковський наголосив, що дуже важливо, аби експортувалася лише якісна продукція. Віце-прем'єр зауважив, що Росія досліджує кожну партію сирів, що створює дискримінаційні умови.

"Щодо ділової репутації вітчизняного виробника сиру Міністерство агрополітики України не зробило жодної необґрунтованої заяви. Провели дослідження зразків експортованої продукції і жодного випадку наявності рослинних олій не виявлено", - розказав він.

Таким чином, за словами Хорошковського, не виявлено жодних порушень умов експорту сирів з боку України. Він також заявив, що експорт молочної продукції має тенденцію до зростання.

Раніше експерти заявляли, що за наслідками перевірки виявили, що українські сири якісні, а заяви російської сторони не відповідають дійсності.

Зараз ви читаєте новину «Україна втратила через "сирну війну" з Росією, але не півмільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути