вівторок, 16 лютого 2016 11:36

Україна підірвала експорт російської горілки

Україна підірвала експорт російської горілки

У 2015 році експорт російських лікеро-горілчаних виробів і горілки знизився більш ніж на 40% через падіння продажів в Україні та настороженість Заходу. Про це пише "Коммерсантъ".

"Через події в Україні і в Сирії ставлення до Росії на Заході зіпсувалося, що може бути головною причиною зниження продажів російської горілки", - сказав Директор Центру досліджень федерального і регіонального ринків алкоголю Вадим Дробиз.

За даними митної статистики, у 2015 році з Росії за кордон було продано горілки на суму $111,9 млн. Це на 40,2% менше, ніж у 2014 році ($187,1 млн). При цьому експорт російської горілки в Україну знизився в три рази - до $3,87 млн. Для порівняння у 2013 році російських лікеро-горілчаних виробів було завезено в країну на суму $38,6 млн, а у 2014 році - вже на $12,2 млн.

У 2015-му найбільшим імпортером російської горілки стала Великобританія. Зростання обсягів поставки лікеро-горілчаних виробів зафіксовано в Німеччині, США, Польщі, Франції і Канаді.

Нагадаємо, у 2014-му Росія ввела заборону на ввезення продуктів з країн, що підтримують антиросійські санкції. Заборона поширюється на США, Канаду, Австралію, частина держав Євросоюзу, Норвегію, Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і Україну. Наша країна у відповідь теж заборонила постачання російських продуктів. Перед тим майже два роки українці бойкотували російські товари. А росіяни вводили обмеження на українські продукти, які, начебто, не відповідають високим російським санітарним та ветеринарним нормам.

Зараз ви читаєте новину «Україна підірвала експорт російської горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути