понеділок, 15 липня 2013 09:36

Україна відзвітувала перед СОТ і вже готова платити компенсації

Україна відзвітувала перед СОТ і вже готова платити компенсації
Фото: dw.de

У Женеві 11 липня відбулось засідання Ради з торгівлі товарами Світової організації торгівлі (СОТ).

Серед питань порядку денного розглядались торговельні заходи України, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Зокрема, йшлося про запровадження Україною спеціальних мит на легкові автомобілі, квоти на імпорт коксівного вугілля та наміри щодо перегляду тарифних зобов'язань.

України наголосила, що рішення застосувати спеціальні мита було результатом "ретельного і об'єктивного розслідування проведеного відповідними органами влади". Вони зробили висновок, що в наслідок значного збільшення імпорту автомобілів, вітчизняна автомобільна промисловість в Україні перебуває під загрозою нанесення їй серйозної шкоди. Відповідно до положень Угоди СОТ про захисні заходи, у разі виникнення такої загрози, та враховуючи результати розслідування, країнам-членам дозволяється вводити тимчасові захисні заходи, на прозорій і недискримінаційній основі.

Також, згідно з вимогами відповідних правил СОТ, Україна залучала до участі у консультаціях зацікавлених країн-членів.

Україна також наголосила на прагненні знайти взаємну домовленість із зацікавленими країнами-членами СОТ, яка передбачатиме компенсацію із найменш негативним впливом на міжнародну торгівлю.

При обговоренні запитів Членів СОТ стосовно запровадження імпортної квоти на коксівне вугілля та обмеження імпорту коксу, делегація України повідомила про лібералізацію заходу щодо імпорту коксу та запровадження квоти обсягом 210 000 тон, яка відповідає традиційним обсягам імпорту, згідно постанови Кабінету міністрів від 3 липня №462.

Також було зазначено, що Україна повідомила країнам-членам СОТ про наміри модифікувати, а не підвищувати, тарифні зобов'язання.

Зараз ви читаєте новину «Україна відзвітувала перед СОТ і вже готова платити компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути