четвер, 11 липня 2013 13:00

Україна без проблем качатиме газ до Європи - експерт

Україна без проблем качатиме газ до Європи - експерт
Олександр Тодійчук переконаний, що реальної загрози зриву транзиту немає. Фото: glavcom.ua

Загрози зриву транзиту російського газу до Європи через територію України немає.

Так президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук прокоментував висновок агентства Fitch про ризик перебоїв з поставками газу в південно-східну Європу.

"Думаю, що це може бути сценарій, погоджений з російськими колегами. Тому що реальної загрози ми сьогодні не бачимо. Але разом з тим "Газпром" докладає максимум зусиль, щоби нагадати споживачам газу в Європейському Союзі, що Україна була і залишається ненадійним партнером. Розраховують на те, що проблеми в Україні мотивуватимуть Європу будувати "Південний потік", хоча "Північний потік" уже показав проблеми в експлуатації", - сказав Тодійчук у ефірі Першого ділового каналу.

За його словами, "Газпром" поступово втрачає лідерські позиції.

"По загальному обсягу видобутку газу американці минулого року обійшли його завдяки сланцевому газу. Норвежці близькі до виходу на перше місце з видобутку газу в Європейському Союзі", - наголосив Тодійчук.

Нагадаємо, в огляді Fitch зазначено, що через рішення "Газпрому" припинити передоплати транзиту природного газу "Нафтогазу" як мінімум до 2015 року виник ризик невеликих перебоїв з поставками газу в південно-східну Європу цієї зими, оскільки обсяг газу в сховищах України низький.

Зараз ви читаєте новину «Україна без проблем качатиме газ до Європи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути