Ексклюзиви
пʼятниця, 09 травня 2014 20:15

Удвічі подорожчали передачі з закордону

Удвічі подорожчали передачі з закордону

Удвічі подорожчали передачі з закордону, у півтора рази - проїзд у мікроавтобусах з Італії і Польщі. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів львів'янин Володимир Тарасюк, який чотири роки возить пасажирів і передачі з італійської Верони у Львів.
"Вартість проїзду подорожчала до 200-220 євро, - каже Тарасюк. – Раніше квиток можна було купити за 150 євро. Удвічі подорожчали передачі. За 1 кілограм треба заплатити 4 євро. Раніше брав всього 2 євро. Треба обирати: або займатися бізнесом, або благодійністю. Ви бачили, на скільки виріс долар і подорожчав бензин?".
За 25 євро водій погоджується перевезти в Україну конверт з грошима. Це на 5 євро дорожче, ніж було у березні.
"Кількість пасажирів знизилася. Багато було напередодні Великодня, бо заробітчани поверталися додому святкувати і провідати родичів. Тепер їздять мало. Одні бояться, вважають, що країна зараз на межі війни. Інші не можуть через роботу, бо саме почався курортний сезон. Гроші і посилки передають, як і раніше, регулярно. Пересилати поштою все рівно дорожче – майже 10 євро".
Раніше Тарасюк возив в Україну італійські продукти: каву, сири, ковбаси, оливкову олію, пасту, соуси і солодощі. Тепер привозить продукти лише для себе та на прохання родичів і приятелів.
"Такі товари охоче купували, бо були недорогі, коли євро коштувало 10-12 гривень, - пояснює Тарасюк. – Тепер торгувати продуктами з Італії просто невигідно. Я закупаю товар у євро. Навіть якщо продаватиму його по собівартості, це буде відчутно дорожче, ніж раніше. Якщо раніше кава коштувала 40 гривень, то зараз по 70. Пачка спагеті подорожчала на 8-10 гривень, оливкова олія – на 30-50".
За словами Тарасюка, багато його знайомих через подорожчання бензину і високу конкуренцію перестали курсувати з України до італійських міст і виставили буси на продаж.
"Товариш Микола продав свого буса за 10 тисяч доларів. Тепер шукає покупця на зимові шини, які так і не встиг замінити. Покинув бізнес, бо він фактичного загинається. Конкуренція висока. Думали, буде все краще, ніж раніше, бо на митниці перестали брати хабарі. Але через "стрибки" долара і євро заробити не вдається. Та й бензин зараз невиправдано дорогий".

Зараз ви читаєте новину «Удвічі подорожчали передачі з закордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути