четвер, 03 серпня 2006 09:25

У в"язницях на Київщині через борги відключать світло

З 10 серпня "AES Київобленерго" має намір припинити енергопостачання виправних закладів Київської області через борги. Про це повідомила прес-служба компанії.

Заборгованість підрозділів Департаменту з виконання покарань за розрахунками на електроенергію перевищує 1,7 мільйона гривень, йдеться в повідомленні.

Станом на кінець липня до переліку найбільших боржників входили Ірпінська виправна колонія N 85, Білоцерківська виправна колонія N 35, Березанська виправна колонія N95, Бориспільська виправна колонія N 119.

"AES Київобленерго" уже повідомила Управління департаменту з виконання покарань у Київській області про плани відключення або обмеження енергопостачання закладів-боржників.

Компанія також запропонувала керівництву управління вжити всіх необхідних заходів для скорочення енергоспоживання й функціонування в умовах відсутності електропостачання.

"AES Київобленерго" є однією з перших енергопостачальних компаній в Україні, що не мають ні реструктуризованих, ні поточних боргів за куплену електроенергію перед оператором оптового ринку електроенергії державним підприємством "Енергоринок". Тому підприємство має всі підстави проводити сувору політику щодо власних боржників, підкреслює прес-служба.

Нагадаємо, що раніше "AES Київобленерго" заявила про намір з 20 липня обмежувати поставки електроенергії підприємствам комунальної теплоенергетики й водоканалам, що мають борги за спожиту електроенергію.

2005 рік відкрите акціонерне товариство "AES Київобленерго" закінчило із чистим прибутком 56, 812 млн. гривень.

В 2001 році компанія AES Washington Holdings B.V. купила у Фонду державного майна по 75%+1 акція "Київобленерго" й "Рівнеобленерго".

Компанії після цього були перейменовані в "AES Київобленерго" й "AES Рівнеенерго".

Корпорація AES експлуатує 113 електрогенеруючих об"єктів і 17 енергопостачальних компаній у 27 країнах світу, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У в"язницях на Київщині через борги відключать світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути