понеділок, 17 жовтня 2011 10:06

У США зафіксували другий за величиною дефіцит держбюджету в історії

У США зафіксували другий за величиною дефіцит держбюджету в історії

США завершили 2011 фінансовий рік з бюджетним дефіцитом в $ 1,299 трлн, або 8,7% ВВП, у порівнянні з $ 1,294 трлн, або 8,9% ВВП, у попередньому році.

Про це повідомило американське міністерство фінансов. Підсумок минулого фінансового року в США, що завершився 30 вересня, став одним з найгірших в історії. Дефіцит держбюджету був більше тільки в 2009 фінроці. Тоді він становив рекордні $ 1,416 трлн, або 10% ВВП.

Разом з тим спочатку влада США очікувалиа в 2011 фінроці бюджетний дефіцит в розмірі близько $ 1,65 трлн, потім оцінка була знижена до $ 1,32 трлн.

У вересні витрати уряду США перевищили доходи на $ 64,6 млрд в порівнянні з $ 34,6 млрд за аналогічний період 2010 року.

За даними американського Мінфіну, надходження до бюджету в минулому році становили $ 2,3 трлн (15,4% ВВП) у порівнянні з $ 2,16 трлн (15,1% ВВП) роком раніше - приріст в 6,5%, в той час як витрати підвищилися на 4,2% - з $ 3,46 до $ 3,60 трлн, хоча відношення витрат до ВВП США не змінилося - 24,1%. Збільшення і дохідних, і видаткових статей бюджету перевищило очікування експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос: У США криза вже настала

У серпні президент США Барак Обама запропонував на обговорення Конгресу програму зниження бюджетного дефіциту на $ 3,6 трлн за 10 років, що включає в себе як підтримувані республіканцями заходи з урізання держвитрат, так і підвищення податків, на користь якого виступають демократи.

Спеціально створена двопартійна комісія, яка починає роботу в Конгресі, повинна представити програму по консолідації бюджету США до 23 листопада. Якщо Конгрес не схвалить цю програму до 23 грудня, набудуть чинності автоматичні поправки до бюджету на наступний, 2013 фінансовий рік, що передбачають скорочення витрат приблизно на 12%.

Заходи, запропоновані в понеділок Обамою, дозволять США почати зниження рівня держборгу починаючи з 2017 року, добитися скорочення рівня бюджетного дефіциту до 2,3% ВВП.

Зараз ви читаєте новину «У США зафіксували другий за величиною дефіцит держбюджету в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути