вівторок, 29 березня 2016 09:25

У Росії на цьому тижні підстрибне долар

У Росії на цьому тижні підстрибне долар

Рубль дешевшає через зниження цін на нафту, закінчення періоду сплати податків і завершення великодніх європейських канікул. Пара долар/рубль торгувалася на Московській біржі по 68,40, на 5 копійок дешевше, ніж перед закриттям біржі в п'ятницю. Євро продавався за 76,73 рубля, на 23 копійки вище попереднього закриття.

Про це пише Reuters.

"Ми очікуємо побачити невелику корекцію курсу до рівня 69 рублів за долар в першій половині тижня з подальшим зміцненням в зону 66-68 рублів. При цьому можна відзначити, що основним драйвером, як і раніше, буде нафта, яка, за нашими очікуваннями, до кінця тижня може зміститися в зону $ 42-44 за барель ", - сказав Олексій Єгоров з "Промсвязьбанка".

Нафта марки Brent до цього часу втрачає 1,3 відсотка в порівнянні з останніми котируваннями четверга, і барель оцінюється у $39,90. Раніше ж Brent продавалася $41 за барель.

Зараз на ціни тисне надлишок на світових ринках і рекордні запаси сирої нафти в США, а також прогнози про зниження видобутку в США за рахунок сланцевого сегмента і надії на домовленості про зниження видобутку країнами ОПЕК і Росією на зустрічі 17 квітня.

У понеділок завершилася сплата податку на прибуток в Росії, обсяг якого, за деякими оцінками, може досягати 400 мільярдів рублів.

"У березні платежі з податку на прибуток традиційно досить великі, в цей раз ми їх оцінюємо в 350 мільярдів рублів, що значно перевищує рівень січня і лютого. З іншого боку, ми вважаємо, що в переважній більшості платежі вже були проведені минулого тижня ", - прокоментувала Ірина Лебедєва з банку" Уралсиб ".

Зараз ви читаєте новину «У Росії на цьому тижні підстрибне долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути