середа, 24 квітня 2013 06:58

У "Регіонів" запевнили, що законопроект про векселя ще буде доопрацьовано

У "Регіонів" запевнили, що законопроект про векселя ще буде доопрацьовано
Фото: nardep.org.ua

Іншого способу розплатитися з богами ПДВ, ніж введення векселів - немає.

Про це а ефірі 5 каналу сказав народний депутат від Партії регіонів Георгій Смітюх, коментуючи ухвалений у першому читанні законопроект щодо запровадження векселів.

"Безперечно, введення векселю може і негативно позначитися на економічних процесах економіки України. Але з іншої сторони, воно дає можливість розв'язати низку питань, які сьогодні накопичилися у державі протягом останніх кількох років ще при тих урядах, які були до нас. Адже проблема ПДВ  існувала багато років з моменту заснування цього податку. Відповідно,будь-який уряд, зокрема той, що зараз, успадкував борги, з якими зараз треба розрахуватися", - пояснив парламентар.

Смітюх зауважив, що введення вексельної системи дозволить частково розв'язати цю проблему.

"Бо отримавши вексель, підприємець може звернутися до існуючої банківської системи, яка дозволить цей вексель так чи інакше віддавати. Це буде мати дійсно оборотні гроші, які мають пустити на відповідні підприємства", - наголосив він.

Парламентар також запевнив, що до другого читання цей законопроект ще суттєво буде доопрацьовано.

"Я впевнений, що депутати внесуть відповідні конкретні поправки, які будуть покращувати закон. І ми будемо дискутувати під час ухвалення останньої версії цього закону", - запевнив "регіонал".

Він також пояснив, що порядок видачі цих векселів контролюватиметься двома органами: Національним банком, щодо того, що стосується векселів, які будуть випускатися комерційними банками, а казначейські векселя будуть контролюватися Кабінетом міністрів.

"І ось тут важливо – який спосіб, яка форма, який режим буде прописано. Однозначно: нам потрібно врешті розібратися із ПДВ, яке  накопичилося за роки. Іншого способу, ніж векселя, немає на сьогодні", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «У "Регіонів" запевнили, що законопроект про векселя ще буде доопрацьовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути