понеділок, 10 жовтня 2016 13:29

У регіонах платять 5-6 тис. грн, у Києві - 8-9 тис.: огляд ринку праці

У регіонах платять 5-6 тис. грн, у Києві - 8-9 тис.: огляд ринку праці
zt.ridna.ua

У третьому кварталі 2016 року найбільше роботи пропонували у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі та Львові. Щомісяця з'являлися 21 тис. вакансій та 53 тис. нових резюме, повідомляє міжнародний кадровий портал hh.ua.

"Серед регіонів найбільше шукали роботу в Одеській та Івано-Франківській областях. Рідше - у Волинській, Закарпатській, Сумській, Тернопільській і Хмельницькій областях", - йдеться у звіті міжнародного кадрового порталу.

На одне робоче місце в середньому претендували 2-3 особи.

"Найдинамічнішими професійними сферами були медіа, юриспруденція, банківський сектор, а також робота для початківців. Зростання вакансій для останніх, насамперед, пов'язане з бажанням роботодавців отримати молодих перспективних фахівців, які вийшли на ринок праці цього літа. Збільшилася кількість стажувань та навчальних програм від компаній. Також зріс на 12% попит на вчителів і викладачів. Півроку тому роботодавці часто шукали менеджерів із продажу, фахівців із закупівель, адміністративний і робочий персонал. Зараз частіше з'являються вакансії для журналістів, перекладачів, програмістів, маркетологів", - повідомляє hh.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали топ-10 найпопулярніших професій для перекваліфікації

Зарплати зросли на 20-25% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Середня заробітна плата в регіонах становить 5-6 тис. грн, в Києві - 8-9 тис. грн.

"Найвищі зарплати пропонують менеджерам вищої ланки і IT-шникам - у середньому 18-20 тисяч гривень. Скромні зарплати у студентів і фахівців без досвіду. Вони можуть претендувати на 4-5 тисяч, залежно від сфери діяльності", - говорять експерти кадрового порталу.

На початку року на одну вакансію претендували 3-4 спеціалісти. Найбільша конкуренція була серед топ-менеджерів, юристів і працівників без досвіду. Мало пропозицій з'являлося для бухгалтерів, фінансистів.

Зараз ви читаєте новину «У регіонах платять 5-6 тис. грн, у Києві - 8-9 тис.: огляд ринку праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути