четвер, 22 вересня 2011 14:49

У Раді вже шукають додаткові джерела наповнення бюджету

У Раді вже шукають додаткові джерела наповнення бюджету

Верховна Рада 236 голосами у четвер підтримала у першому читанні за закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України.

У законопроекті запропоновано розширити джерела наповнення доходів загального фонду державного бюджету.

Зокрема, пропонують, щоб до загального фонду державного бюджету Україна спрямовувались кошти за надання адміністративних послуг, кошти, отримані від продажу контрольних марок, збори за підготовку до державної реєстрації авторського права і надходження від видачі деяких дозволів.

Зокрема, пропонують також внести зміни в закон "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних, що пропонують зараховувати кошти, отримані від продажу контрольних марок, до загального фонду державного бюджету.

Крім того, в законопроекті пропонують продовжити на 2012 рік існуючий порядок перерахування прибутку Національного банку України до державного бюджету України, що дозволить отримати додаткові надходження до бюджету.

У законопроекті також пропонують звільнити Міністерство фінансів, місцеві фінансові органи, державну податкову службу, державну митну службу, державну казначейську службу, державну фінансову інспекцію та їх територіальні органи,а також державну службу фінансового моніторингу від сплати судового збору при їх зверненні до суду для захисту інтересів держави.

Зараз ви читаєте новину «У Раді вже шукають додаткові джерела наповнення бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути