вівторок, 01 вересня 2015 12:49

У НКРЕКП розповіли, скільки українці платитимуть за світло

У НКРЕКП розповіли, скільки українці платитимуть за світло
Фото: replyua.net.ua

Вартість електричної енергії для населення в Україні з 1 вересня 2015 року збільшиться у межах 4,5-17 грн залежно від обсягу споживання.

Про це йдеться у повідомленні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"На другому етапі (з 1 вересня 2015 року) вартість електричної енергії для населення збільшується, порівняно з чинними тарифами на електроенергію для побутових споживачів, в середньому за умови споживання на місяць: 50 кВт∙год - на 4,50 грн; 100 кВт∙год - на 9 грн; 150 кВт∙год - на 17 грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба НКРЕКП, 60% українців споживають до 150 кВт∙год/місяць.

Раніше повідомлялося, що з 1 вересня в Україні відбудеться другий етап підвищення тарифів на електроенергію - у середньому ціни виростуть на 20%.

Нагадаємо, перший етап підвищення тарифів припав на квітень 2015 року. Тоді ціни зросли в середньому до 51,2 коп. за кВт-год., або на 45%.

Загалом тарифи на електроенергію підвищуватимуть у п'ять етапів. На останньому етапі, запланованому на 1 березня 2017 року, середня ціна становитиме 122,77 коп. за кВт-год.

Зазначимо, що за інформацією Держстату, у січні-липні 2015 року до відповідного періоду 2014-го тарифи на електроенергію зросли на 33,6%.

Зараз ви читаєте новину «У НКРЕКП розповіли, скільки українці платитимуть за світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути