пʼятниця, 08 липня 2016 09:20

У нас кукурудзу купують за 140 доларів за тонну і створюють доданої вартості на 680 доларів

У нас кукурудзу купують за 140 доларів за тонну і створюють доданої вартості на 680 доларів
Gazeta.ua

Україна зможе повернути окуповані Крим і Донбас. Для цього треба вибудувати сильну економіку. Зробимо це, аграрну галузь перетворимо із сировинної у переробну.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

"Якщо будемо зовсім слабкі, то у нас заберуть усю країну. Ми нікому в цьому світі не потрібні. Це треба зрозуміти. Нам треба вибудувати сильну економіку, безпеку і справедливе суспільство. Тоді проблем із поверненням Донбасу і Криму не буде", - говорить Віталій Скоцик.

Україна має всі можливості для розвитку економіки. Для цього має запрацювати переробна промисловість, вважає Скоцик.
"15-20 років тому я возив наших виробників по світу й показував, як потрібно працювати. Нині багато західноєвропейських фермерів їдуть в Україну і бачать: ми використовуємо технології не гірші, ніж у них. Тобто, пройшли перший етап - навчилися вирощувати. Зараз маємо подбати, щоб галузь працювала із доданою вартістю. Ми не повинні продавати кукурудзу чи ріпак. У сирому вигляді їх ніхто не споживає. Переробляють на борошно, комбікорми, інші продукти. У нас кукурудзу купують за 140 доларів за тонну, а там створюють доданої вартості на 680 доларів. Це - робочі місця, заробітні плати й купівельна здатність, надходження до місцевого та загальнонаціонального бюджету. Тобто, із сировинної маємо перетворити галузь у переробну. Для цього потрібні чітке законодавство й стратегія розвитку країни", - каже він.

Більше читайте у ексклюзивному інтерв'ю Віталія Скоцика для Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «У нас кукурудзу купують за 140 доларів за тонну і створюють доданої вартості на 680 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути