середа, 04 березня 2015 16:19

У Нацкомісії пояснили, чому продовжили опалювальний сезон

У Нацкомісії пояснили, чому продовжили опалювальний сезон

Уряд продовжив опалювальний період до 30 квітня, щоб зберегти пільгові ціни на газ для населення у розмірі 3600 грн за тисячу кубометрів і не означає фактичного опалення до кінця квітня.

Про це повідомив журналістам голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк.

"Резонанс був викликаний тим, що збільшено опалювальний період до 1 травня фактично. Насправді це не період опалювальний, а період застосування пільгової ціни у розмірі 3600 грн за тисячу кубометрів. Насправді це для населення плюс. Якщо ми змінимо назву на "період застосування пільгової ціни", думаю, у всіх зникнуть питання", - сказав Вовк.

При цьому міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин зазначив, що фактичне опалення завершиться відповідно до попередніх нормативів, тобто тоді, коли середньоденна температура становитиме більш як 8 градусів упродовж трьох днів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів змінив  межі опалювального періоду, подовживши його на місяць - з 1 жовтня по 30 квітня.

Зараз ви читаєте новину «У Нацкомісії пояснили, чому продовжили опалювальний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути