пʼятниця, 23 грудня 2016 18:18

У Мінфіні затвердили наглядову раду Приватбанку

У Мінфіні затвердили наглядову раду Приватбанку
zn.ua

До наглядової ради націоналізованого Приватбанку обрали 7 членів. Голову ще не призначили. Поінформував міністр фінансів України Олександр Данилюк на брифінгу 23 грудня. Пише "24 канал".

"Ми почали формувати наглядову раду Приватбанку із зустрічей з президентом і прем'єром, звернулися до міжнародних організацій. Всього в наглядовій раді буде 7 членів. Її голову визначатиме сама рада", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки грошей вивели з Приватбанку за останні дні - НБУ

До складу наглядової ради націоналізованого Приватбанку увійшли керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, представник Apollo Global Management Андреа Манетта, екс-заступник міністра фінансів Артем Шевальов. Також запропонований Світовим банком фінансист Стівен Сіліг, інвестбанкір, уповноважений з інвестпроектів НАК "Нафтогаз України" Сергій Алексеєнко, представник Міжнародного валютного фонду Енгін Анкчакоча та заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

"Важливо, щоб банк у держвласності зберіг і розвивав свої конкурентні переваги. Для цього він має працювати як ефективний банк, управління має відбуватися через професійний менеджмент. Також повинен мати незалежну і професійну наглядову раду", - наголосив Данилюк.

18 грудня Кабмін на спеціальному засіданні ухвалив рішення щодо передачі Приватбанку у власність держави. Новим його головою став екс-міністр фінансів Олександр Шлапак.
Колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський заявив, що установа стала жертвою свавілля НБУ.
Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні затвердили наглядову раду Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути