пʼятниця, 15 травня 2015 15:05

У кризу українці відмовляються від закордонного відпочинку і абонементів у басейн

У кризу українці відмовляються від закордонного відпочинку і абонементів у басейн

У кризу українці не купують дорогих імпортних товарів, рідше заходять у супермаркети і відмовляються від абонементів у басейн та спортзал. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли кияни і львів'яни під час опитування "Як ви економите у кризу?".

"Торік відмовилися від літнього відпочинку в Болгарії через кризу, - говорить Тарас Панасюк, дизайнер зі Львова. - Це перша зима за 5 років, коли ми нікуди на лижі не поїхали. Ходив півроку на курси з програмування. Зараз одне заняття обходиться у 1,5 тисяч. Був змушений перервати навчання".

Киянка Галина Кардаш відмовилася від абонементу у басейн та скоротила кількість гуртків, які відвідує її донька.

"Раніше дочка Світлана ходила на три гуртка, - каже Галина. - Тепер залишили тільки малювання. Платимо за уроки 400 гривень в місяць. Від басейну відмовилися, бо абонемент подорожчав на 200 гривень. Тепер треба давати 700 щомісяця. Вирішили, замість бассейну, записати доньку на англійську мову. Синові 4 роки. Купуємо менше іграшок. Велосипед, який хотіли купити торік, тепер виріс в ціні рівно удвічі. З покупкою доведеться зачекати".

Кияни рідше замовляють їжу додому, їдуть на роботу у громадському транспорті, авто залишають в гаражі чи на стоянці.

"Раніше на вихідні могли замовити суші чи піцу додому або поїхати з дітьми в Макдональдз, - розповідає Наталя Бойко, перукар із Києва. - Щоб не витрачати зайвого, перестала заходити у супермаркет після роботи. У суботу з чоловіком їдемо в "Ашан". Купляємо продукти на весь тиждень".

"Перестав їздити в офіс на машині, бо пальне дорожчає щодня, - говорить Сергій Навратюк, менеджер зі Львова. – Відмовилися від квартири, яку орендували чотири роки. Тимчасово переїхали жити до батьків. У 2013 хотіли купити квартиру в кредит, але банк нам відмовив. Тепер раді, бо влипли б по повній. Зараз квартира, яку продавали за 60 тисяч, коштує 45. Але ми все рівно не можемо її собі дозволити".

Зараз ви читаєте новину «У кризу українці відмовляються від закордонного відпочинку і абонементів у басейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути