четвер, 29 листопада 2012 09:10

У Каськіва розповіли про загадкового іспанця, з яким підписали мільярдну угоду

У Каськіва розповіли про загадкового іспанця, з яким підписали мільярдну угоду
Фото: glavcom.ua

Непорозуміння з іспанською компанією Gas Natural Fenosa, що виникли після підписання Держінвестпроектом угод про співпрацю в рамках будівництва LNG-терміналу, суттєво не позначаться на реалізації проекту.

Про це заявив куратор нацпроекту "LNG-термінал" Віталій Дем'янюк.

"Головний момент - це те, що будівництво терміналу почалося. Що стосується договору з Gas Natural - це не інвестиційний контракт, а лише угода про співпрацю. Ми не втратили грошей, на переговорний процес це також не вплине", - заявив він.

Куратор нацпроекту роз'яснив, ким же є Джорді Сарда Бонвехі, який підписав угоду від імені Gas Natural, і суть непорозуміння з компанією.

"Бонвехі не працює в Gas Natural. Він є професійним комерційним представником, представляє інтереси Gas Natural, інтереси Enegas, інших іспанських компаній .... У цьому випадку, Бонвехі технічно організовував візит представників Gas Natural в Україну і мав супроводжувати їх у ході церемонії", - зазначив Дем'янюк.

За його словами, прибуття представників Gas Natural очікувалося в понеділок, проте вони так і не прилетіли до Києва.

"Зв'язавшись з Барселоною, він вирішив, що може сам підписати угоду, підтвердивши повноваження пізніше... Однак потім сталося непорозуміння всередині Gas Natural і виявилося, що Бонвехі, фактично, перевищив повноваження", - резюмував Дем'янюк.

Нагадаємо, іспанська компанія Gas Natural Fenosa, про участь якої в будівництві LNG-терміналу в Україні повідомили 26 листопада в Києві,27 листопада спростувала такі наміри.

Як відомо, проект покликаний диверсифікувати постачання газу і зменшити залежність України від російського палива.

Зараз ви читаєте новину «У Каськіва розповіли про загадкового іспанця, з яким підписали мільярдну угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути