Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2015 14:05

У Яресько відхрестились від обов'язкового техогляду

У Яресько відхрестились від обов'язкового техогляду
Фото: blitz.if.ua

Міністерство фінансів України спростовує інформацію про введення з 1 січня 2016 року обов'язкового техогляду для автомобілів.

Про це говориться в повідомленні відомства.

"Питання технічного огляду автомобілів не входить і ніколи не входило до компетенції Міністерства фінансів України. Відповідно, міністерство не має повноважень, не може, і, відповідно, не планує пропонувати повернення технічного огляду автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, єдина ініціатива міністерства в автогалузі стосується змін вже існуючого транспортного податку.

"Єдина пропозиція, що стосується власників автомобілів в Україні, міститься в проекті податкової реформи, розробленому Мінфіном, який передбачає заміну існуючого несправедливого податку на авто з об'ємом двигуна більше 3 літрів на більш справедливе оподаткування розкішних авто класу люкс (вартістю більше 1 мільйона)", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, що про намір Міністерства фінансів в рамках реформування податкової системи повернути з 1 січня 2016 року обов'язковий техогляд для всіх авто раінше заявив директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, посилаючись на власне джерело в Мінфіні.

Обов'язковий техогляд скасували 2011 року, а проведення техконтролю доручили комерційним СТО.

Торік МВС повідомило, що практику обов'язкового техогляду доведеться повернути, оскільки вона передбачена Директивою Євросоюзу, яку Україна прийняла разом з Угодою про асоціацію. Ця Директива має бути впроваджена в Україні протягом 5 років.

Зараз ви читаєте новину «У Яресько відхрестились від обов'язкового техогляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути