середа, 10 лютого 2016 18:11

У Яресько чекають на $10 млрд 2016 року

У Яресько чекають на $10 млрд 2016 року
cont.ws

У Мінфіні очікують отримати ще чотири транші кредиту від МВФ.

Планується, що зовнішні кредитори профінансують Україну на $8-10 млрд/ Про це сказала на засіданні профільного парламентського комітету міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми плануємо отримання від 8 до 10 мільярдів доларів цього року на бюджетні та інвестиційні потреби, в тому числі 5,8 мільярда доларів від МВФ (це чотири транші), від США - 1 млрд доларів (це гарантії на випуск наших єврооблігацій), далі - частина від Японії, Швейцарії та ЄС в рамках наявної лінії макрофінансової допомоги - це 1,2 мільярда доларів. Ще від Польщи, Німеччини, Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейського інвестиційного банку та Світового банку (СБ) ", - сказала міністр.

Частина цієї суми, в тому числі кредити від ЄБРР, німецького банку розвитку KfW, СБ і від Польщі, буде направлена ​​безпосередньо на фінансування інвестиційних проектів, а не на фінансування бюджету або поповнення резервів, зазначила Яресько.

Зараз ви читаєте новину «У Яресько чекають на $10 млрд 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути