неділя, 05 червня 2016 11:34

Туреччина перестала впускати українські вантажівки

 

Працівники турецьких контрольних органів перестали оформлювати деякі українські транспортні засоби.

Йдеться про тих, які перевозять вантажі на підставі разових двосторонніх дозволів між країнами, - повідомляє сайт Міністерства інфраструктури України.

"Аргументація відмови полягає в тому, що нібито українські перевізники повністю використали квоту зазначених дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть лише після 1 липня", - пояснює українське відомство.

В ньому не згодні з таким трактуванням ситуації.

"Українська сторона не погоджувалася з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів у 2016 році", - запевняють у Міністерстві інфраструктури й пояснюють, що домовленості щодо поквартального використання двосторонніх дозволів планувалися лише на 2015 рік. Питання не врегульоване і потребує вирішення на найближчому засіданні змішаної українсько-турецької Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень. Українська сторона стверджує, що проініціювала проведення цього засідання в червні 2016 року, але до сьогоднішнього часу турецька сторона не погодила дату і місце проведення засідання", - йдеться в поясненні на сайті міністерства.

Тим часом міністерство радить автоперевізникам утриматися від перевезень до Туреччини на підставі двосторонніх дозволів. У цей час перевезення можливі лише на підставі багаторазових дозволів Європейської конференції міністрів транспорту та дозволів Організації чорноморської економічної співпраці.

Раніше, Туреччина ввела візовий режим для водіїв російських вантажівок.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина перестала впускати українські вантажівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути