понеділок, 14 березня 2016 10:04

Торгові мережі розповіли про зростання продажів біля західного кордону

Торгові мережі розповіли про зростання продажів біля західного кордону

За перші два місяці 2016 року продажі в прикордонних магазинах Західної України зросли на 20-40% за рахунок закупівель поляків, угорців і словаків. Іноземцям такий шопінг дуже вигідний: після девальвації гривні втричі, ціни на продукти зросли всього на 30-40 відсотків.

Про це пише "ЛІГА.net".

"Купують цілий багажник продуктів і їдуть додому. У прикордонних районах ми продаємо Coca-Cola цілими фурами", - розповів про покупців із сусідніх країн заступник глави наглядової ради "Пакко Холдингу" (торгові мережі "Пакко", "Вопак") Олег Мерченко.

"Вони купують товари тривалого зберігання, алкогольні напої і сигарети", - розповідає директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Наприклад, в словацькому супермаркеті Tesco банка темного пива 0,5 л Urpiner коштує 0,55 євро (16,5 грн), тоді як в українському магазині можна знайти за 9-11 грн. Вартість сиру в Tesco становить 6-7 євро (180-200 грн) за кілограм, тоді як український аналог - 120-130 грн. Міцні алкогольні напої та засоби гігієни, як правило, в нашій країні в півтора-два рази дешевші.

Зростання числа перетинів кордону фіксують і в Державній прикордонній службі. За її даними, якщо в лютому 2015 року українсько-польський кордон перетнуло 1,33 млн осіб, то за аналогічний місяць цього року - 1,87 млн. За цей же період потік на українсько-угорському кордоні зріс з 448 до 612 тис. осіб, а на українсько-словацькому - зі 169 до 185 тис. осіб.

Західна Україна стане одним з найбільш пріоритетних регіонів для розвитку роздрібних мереж у найближчі кілька років. За даними дослідницької компанії GT Partners Ukraine, якщо в 2013 році кожен п'ятий магазин відкривався на заході країни, то вже в минулому році - практично кожен третій. У 2015-му Львівська область стала другою за кількістю нових магазинів після Києва. У цьому регіоні з'явилося 44 нові торгові точки.

Зараз ви читаєте новину «Торгові мережі розповіли про зростання продажів біля західного кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути