понеділок, 11 травня 2015 18:15

Тисячу гривень за дві години заробляють на конваліях
5

Фото: Яна Романюк

Від 5 до 25 грн коштує букет конвалій у столиці. Квітами торгують на ринку, біля метро та в підземних переходах.

"Сьомий рік торгую конваліями і проблем з міліцією ще не мала, - каже Вікторія Іванівна з Київщини. – У мене конвалії ростуть у дворі. Лісові рвати рука б не піднялася. Вони пахнуть краще за домашні. Але я мабуть одна така, що сама виростила біля дому і продаю. Для підтвердження ношу з собою фотографію конвалій біля хати. Решта везе лісові. Виривають цілими плантаціями. Хтось у столицю везе, хтось виходить на трасу продавати".

Вікторія Іванівна винесла відро з конваліями до метро Житомирська. За маленький букет просить 10 грн, більший – по 15.

"За день вторговую 250-300 гривень, на лісових заробляють 700-800 гривень, бо мають більше букетів", - говорить продавець.

20 грн коштує букет конвалій на Житомирській трасі.

"Нарвали квіти вранці в лісі, - розповідає продавець Андрій. – Букети свіжі, стоять цілий тиждень. Тільки у спальні не ставте, бо мають сильний запах. Може боліти і паморочитися голова. Конвалії зараз беруть краще, ніж торік. Інші букети дуже дорогі. Троянди подорожчали удвічі. А конвалії беруть і на іменини, і на побачення. Найбільші виторги мали 9 Травня і на День матері".

Андрій заробляє до 800 грн у день.

"Міг і більше заробити, але конкурентів маю багато, - говорить Андрій. – У ліс за конваліями ходить майже все село. Сусідка везе продавати аж на Оболонь. Там маленькі букетики по 25 гривень. А її син торгував у неділю на Хрещатику. За дві години заробив тисячу гривень".

Зараз ви читаєте новину «Тисячу гривень за дві години заробляють на конваліях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути