вівторок, 31 березня 2015 13:47

The Times: Росія хоче розколоти ЄС, "купуючи" Угорщину кредитом

The Times: Росія хоче розколоти ЄС, "купуючи" Угорщину кредитом
Прем'єр Угорщини Віктор Орбан та Володимир Путін. Фото: euromag.ru

Росію запідозрили в "купівлі впливу" в Євросоюзі через позику Угорщині в розмірі 10 млрд євро, передає "Газета.Ru" з посиланням на The Times.

Як зазначає видання, офіційно ці кошти виділяються Москвою для розширення АЕС "Пакш", єдиної в Угорщині атомної електростанції. Проте критики стверджують, що позика є частиною російських зусиль по розвалу єдності в ЄС на тлі найгіршого протистояння Москви і Заходу з часів "холодної війни".

Прихильники нинішньої політики Євросоюзу, у тому числі Велика Британія, Польща і країни Балтії, побоюються, що Росія "виводить" такі держави, як Греція і Кіпр, з єдиного фронту, створеного Брюсселем у зв'язку з діями Москви в Україні. Екс-держсекретар Угорщини з питань навколишнього середовища Золтан Іллеш заявив, що насправді йдеться про "фінансову операцію", з допомогою якої Росія "купує вплив".

Як повідомляло раніше видання Finacial Times, Євросоюз заблокував угоду між Росією та Угорщиною з будівництва двох енергоблоків атомної електростанції в місті Пакш.

Зараз ви читаєте новину «The Times: Росія хоче розколоти ЄС, "купуючи" Угорщину кредитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути