середа, 08 червня 2016 10:49

Світовий банк: ВВП Росії падає, України - росте

Світовий банк: ВВП Росії падає, України - росте

Російська економіка в 2016 році все ще намагається адаптуватися до низьких цін на нафту і торгового ембарго. В Україні ж пік кризи пройдено, відзначають експерти Світового банку в новій доповіді про глобальні економічні перспективи.

Про це пише Deutsche Welle.

"Всесвітній банк прогнозує зниження ВВП Росії в 2016 році на 1,2 відсотка на тлі падіння обсягів приватних інвестицій і споживання. Темпи зниження обсягів економічної активності в 2016 році в Росії дещо уповільнилися, що може свідчити про те, що в ряді секторів "дно" пройдено. У 2017 році очікується повернення до помірного зростання. Для ВВП воно складе 1,4 відсотка, а роком пізніше - 1,8 відсотка", - йдеться в доповіді.

У той же час Україна в 2016 році повернулася до позитивної динаміки - зростання ВВП в першому кварталі зафіксовано на рівні в 0,1 відсотка. Пік кризи в країні пройдено, вважають аналітики. Західні області України, безпосередньо не зачеплені конфліктом на Донбасі, потроху оговтуються від фінансової кризи, відзначають автори доповіді.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк: ВВП Росії падає, України - росте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути