середа, 21 листопада 2012 15:50

Світовий банк не побачив передумов для обіцяного владою "покращення"

Світовий банк не побачив передумов для обіцяного владою "покращення"

Світовий банк (СБ) допускає більш низьку економічну динаміку України за підсумками 2012 року, ніж раніше прогнозувалося.

Про це повідомив старший економіст СБ Руслан Піонтковський на третьому Українському інвестиційному форумі "Переосмислення майбутнього".

"Остаточні показники по завершенню року будуть трохи нижчими в порівнянні з тими, що ми очікували побачити пару місяців тому", - сказав він.

За його оцінкою, погіршення прогнозу динаміки валового внутрішнього продукту (ВВП) у країні може бути обумовлено, в тому числі, впливом несприятливих зовнішніх факторів.

Нагадаємо, в липні поточного року СБ погіршив прогноз зростання ВВП України в 2012 році до 2% з 2,5%.

Як повідомлялося з посиланням на дані Державної служби статистики, ВВП України в третьому кварталі 2012 року впав на 1,3% порівняно з третім кварталом 2011 року, тоді як в першому кварталі зростання склало 2%, у другому - 3%.

Уряд заклав у держбюджет-2012 прогноз зростання реального ВВП на 3,9%, номінального - до 1,5 трлн грн. Експерти міжнародних фінансових організацій та незалежні експерти більш обережні в прогнозах, оцінюючи можливе зростання української економіки цього року в 0-2%.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує будувати проект держбюджету-2013 на прогнозі зростання ВВП 3,5%.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк не побачив передумов для обіцяного владою "покращення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути