середа, 13 квітня 2016 02:52

Світова ціна на нафту знову рвонула вгору

Світова ціна на нафту знову рвонула вгору
Фото: zn.ua

Під час електронних торгів на біржах у Лондоні і Нью-Йорку світові ціни на нафту знову зросли. Про це свідчать оперативні дані торгів.

Так, травневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялися на 4,46%, до $ 42,16 за барель. На лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в червні виросли на 4,39%, до $ 44,71 за барель.

Інвестори продовжують чекати зустрічі нафтовидобувних країн 17 квітня в Досі. Напередодні зустрічі глава державної компанії Іраку з торгівлі нафтою Фалах Аламрі заявив про необхідність досягти домовленості про заморожування видобутку, щоб підтримати ціни на сировину.

Більшість найбільших банків і аналітиків знизили прогнози щодо цін на нафту услід за різким падінням нижче 30 доларів на початку 2016 року. Тим не менш, експерти в основному чекають подорожчання нафти у другому півріччі. Найбільші нафтотрейдери прогнозують відновлення ринку нафти не раніше 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Світова ціна на нафту знову рвонула вгору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути