пʼятниця, 10 квітня 2015 10:28

Суд відібрав у Юри-Єнакієвського землі, де той будував "Межигір'я-2" - ЗМІ

Суд відібрав у Юри-Єнакієвського землі, де той будував "Межигір'я-2" - ЗМІ
Фото: 24daily.net

Суд визнав недійсними державні акти власності на землю у заказнику "Жуків острів", де будується маєток екс-нардепа Юрія Іванющенка. Про це йдеться у рішенні Вищого господарського суду, пишуть "Наші гроші".

У березні 2014 року суд відкрив провадження за позовом заступника Генпрокурора, який вимагав визнати недійсними рішення Київради, згідно з якими обслуговуючий житловий кооператив "КОТМІСТ" у 2007 році отримав безоплатно у власність 65,13 га у ландшафтному заказнику місцевого значення "Жуків острів" за адресою 21-й км Столичного шосе.

Крім того, у 2009 році кооператив отримав тут же в оренду 6,26 га для рекреаційних цілей та благоустрою території на 49 років.

У подальшому земельні ділянки вносилися до статутного фонду низки компаній: ТОВ "Будівельна спілка", ТОВ "Земконтракт", ТОВ "Лігабуд", ТОВ "Срібна затока", ТОВ "Сателін", ТОВ "Провін", ТОВ "Інтеграліті Інвест".

"Межигір'я-2" зводиться на площі близько 40 га. Більша частина цих земель записана на фірму "Інтеграліті Інвест", що має спільний телефон із фондом "Нові технології", який є базовим у бізнес-імперії Юрія Іванющенка.

У вересні минулого року Господарський суд Києва визнав передачу землі і її подальшу приватизацію незаконними. З'ясовано, що спірні ділянки знаходились на території місцевого ландшафтного заказника "Жуків Острів".

У грудні 2014 року Київський апеляційний госпсуд рішення першої інстанції скасував і залишив землю у власності згаданих компаній. Суд виходив зокрема з того, що Київрада досі не затвердила межі заказника.

Однак Вищий госпсуд зазначив, що в умовах, коли межі заказника не затверджені, Київрада мала утриматись від відведення землі, яка може бути включена до його складу. Відтак приватні фірми мають повернути їй земельні ділянки.

Нагадаємо, що "Межигір'я-2" знайшли журналісти взимку 2014 року під час Євромайдану. Торік будівництво маєтку продовжувалося, а сам Іванющенко перебував в Україні і мав мандат народного депутата.

У кінці січня цього року МВС оголосило Іванющенка в розшук через звинувачення у привласненні та розтраті майна в особливо великих розмірах.

Зараз ви читаєте новину «Суд відібрав у Юри-Єнакієвського землі, де той будував "Межигір'я-2" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути