понеділок, 28 січня 2013 17:49

Столичний бюджет хочуть збільшити на 1,7 мільярда

Столичний бюджет хочуть збільшити на 1,7 мільярда
Олександр Попов. Фото: kievcity.gov.ua

Бюджет Києва на 2013 рік може бути збільшений на 1,769 млрд грн.

Про це заявив глава Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

Як повідомила прес-служба КМДА, Попов заявив, що в результаті тривалих переговорів виконавчої влади столиці з урядом вдалося вийти на принципові домовленості щодо збільшення обсягу коштів, необхідних для фінансування столичних потреб. Крім того, напрацьовані заходи щодо залучення додаткових внутрішніх ресурсів.

"Отже, вже зараз місто може збільшити фінансові можливості столичного бюджету на 1 млрд 769 млн грн. Перш за все за рахунок внутрішніх резервів", - зазначили в КМДА.

У новій редакції проекту бюджету, який буде винесено на засідання Київради, загальна величина доходів перевищить 18 млрд грн. Зокрема, загальний фонд становитиме 13,1 млрд грн, спеціальний фонд - 1,98 млрд грн, трансферти з державного бюджету - 2,94 млрд грн.

"Ще понад 1,2 млрд грн - це наші додаткові можливості за рахунок залишку коштів на початок року. Так, залишок загального фонду становить 143 млн грн, бюджет розвитку - 524 млн грн. Також місто має залишок по відновній вартості у сумі 23,2 млн грн, фонду охорони навколишнього середовища - 49,4 млн грн, фонду дорожнього господарства - 1,5 млн грн. Ще близько 500 млн грн - кошти, які були виділені урядом наприкінці року як додаткова дотація на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери . Відповідно до вимог Бюджетного кодексу, ці гроші не можуть бути враховані при прийнятті бюджету. А тому КМДА запропонує депутатам спочатку проголосувати за міський бюджет, а за тиждень зібрати позачергову сесію і прийняти зміни до кошторису "з плюсом" ще на 1,2 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Попов зазначив, що КМДА запропонує депутатам Київради прийняти бюджет столиці 2013 року на початку лютого.

Зараз ви читаєте новину «Столичний бюджет хочуть збільшити на 1,7 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути