вівторок, 19 квітня 2016 13:30

Стало відомо, яку свинину їдять українці

Стало відомо, яку свинину їдять українці

У березні Україна імпортувала свинину на загальну суму $503 тис, в той час як експорт склав $ 240 тис. Основним експортером свинини в березні стала Німеччина - $187 тис., Нідерланди - $ 122 тис., Польща - $122 тис. Експорт української свинини в основному припав на Грузію і Вірменію.

Про це повідомляють "Українські новини".

У січні-березні Україна імпортувала свинину на суму $1,336 млн, експорт склав $1,316 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свинина встановила рекорд падіння ціни за 10 років

Україна могла б імпортувати набагато більше свинини, але в багатьох регіонах зареєстровані спалахи Африканської чуми свиней і продукцію свинарства звідси заборонено вивозити.

Нагадаємо, з 2012 року в Україні зареєстрували 36 випадків африканської чуми свиней, 19 серед яких — протягом 8 місяців 2015 року. Наприкінці липня 2015 року на одному зі свинарських господарств у Київській області було діагностовано цю хворобу. Господарство утримувало понад 60 тис. свиней, усіх їх вимушені були знищити. Для боротьби із захворюванням влітку 2015 року в Київській, Рівненській, Житомирській, Полтавській та Сумській областях відстрілювали диких свиней.

У жовтні 2015 року африканську чуму свиней було виявлено на півдні України — в Одеській та Миколаївській областях. У листопаді 2015 року — на підсобному господарстві Черкаської виправної колонії № 62 в Черкаської області, де утримували 270 свиней та у м. Біла Церква на Київщині в підсобному господарстві Білоцерківського національного аграрного університету, де утримували понад 1500 голів свиней

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, яку свинину їдять українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути