четвер, 14 квітня 2016 17:21

Стало відомо, скільки коштуватиме долар до кінця весни

Стало відомо, скільки коштуватиме долар до кінця весни
atn.ua

До кінця квітня можна очікувати продовження плавного зміцнення гривні. Офіційний курс долара до початку травня може знизитися до 25 грн, європейська валюта - до 28,2 грн. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Вадим Іосуб, старший аналітик компанії "Альпарі".

За тиждень офіційний курс долара, встановлений НБУ, знизився на 1,8% з 25,95 грн до 25,48 грн. Валютний ринок практично проігнорував політичні зміни в Україні, пов'язані з відставкою прем'єр-міністра і призначенням нового уряду.

"Млява реакція валютного ринку на "перезавантаження" Кабміну говорить, з одного боку, про зрілість ринку: він більше реагує на фундаментальне співвідношення попиту і пропозиції учасників, присутність НБУ на міжбанку, ніж на звичні для нас політичні потрясіння. З іншого боку, ринок видає деякий "аванс" Володимиру Гройсману", - коментує Вадим Іосуб.

З новин на валютному ринку експерт візначив пом'якшення обмежень для фізосіб.

"Тепер вони можуть отримувати на свої поточні рахунки перекази від родичів, кошти за рішенням суду, за операціями з іноземними цінними паперами і доходи від них. Раніше валюта по цим надходженням мала продаватися на міжбанку, а на рахунки громадян нараховували суми в гривнях", – пояснює аналітик.

Нагадаємо, що Нацбанк зміцнив гривню.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки коштуватиме долар до кінця весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути