вівторок, 10 травня 2016 13:06

Стало відомо, де найбільше підвищили зарплату

Стало відомо, де найбільше підвищили зарплату

Заробітки українських громадян почали зростати, в березні реальна зарплата в нашій країні виросла на 1,6% в порівнянні з березнем 2015 року. Найбільше у водному транспорті, сфері розваг та сільському господарстві.

Про це свідчать дані Держстату.

Нагадаємо, що індекс реальної заробітної плати - це заробіток з урахуванням розміру фактичної зарплати, рівня інфляції та розміру сплачуваних податків і зборів.

Фактична ж зарплата за місяць зросла на 12% і в середньому по країні склала 4,9 тис. Грн. У порівнянні з березнем минулого року зростання склало 27,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповіла, яку зарплату просять при влаштуванні на роботу

Найбільше зросли заробітки у працівників водного транспорту - на 36,7% до 6568 грн. Це сталося через те, що в 2016 році навігацію по Дніпру відкрили на три тижні раніше, ніж звичайно. У сфері розваг вони виросли на 19,8% до 5190 грн. У сільському господарстві заробітки зросли на 14, 3% до 3864 грн.

Зарплати падали у працівників телекому - на 3,4% до 9455 грн, залишилися на попередньому рівні у працівників готельно-ресторанного бізнесу - 3287 грн. В авіатранспорті і фінансах вони зросли лише на 1,1% і 3,5%, але залишалися найвищими - 21098 тисгрн і 10226 тис грн відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, де найбільше підвищили зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути