Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2015 12:06

Стали відомі подробиці скасування трудових книжок

Стали відомі подробиці скасування трудових книжок
Фото: goloskarpat.info

Кабінет Міністрів України запропонував парламенту скасувати трудові книжки.

Про це йдеться у законопроекті №3507 Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Пропонується вилучити з Кодексу норму про трудову книжку. Замість цього ввести норму обліку трудової діяльності в електронній формі в Держреєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Для цього мають розширити список даних про співробітника, що вносяться до реєстру.

Зокрема, до персональної облікової картки застрахованої особи додатково вноситимуть: її унікальний номер; серію та номер паспорта; місце реєстрації; місце отримання пенсій; відомості про членів сім'ї, які перебувають на утриманні та дітей.

У частину картки, яка відображає інформацію, необхідну для обчислення та призначення страхових виплат, вноситимуть: суму виплат (доходу), з якої сплачено страхові внески за відповідний місяць; період трудових відносин; страховий стаж; відомості про трудові відносини.

Також потрібно буде повідомити про кількість відпрацьованих календарних днів за місяць, освіту, професію, назву посади, основне місце роботи, відомості про добровільну сплату єдиного внеску за договором про добровільну участь, про непогашену судимість, трудовий стаж.

Порядок ведення обліку трудової діяльності співробітників в електронній формі встановить Кабмін.

Нагадаємо, раніше міністр економрозвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявляв, що ліквідація трудових книжок значно спростить роботу кадровиків та відповідає міжнародній практиці. За його словами, з 1 липня 2016 року, коли закон набуде чинності, інформація більше не буде дублюватися одночасно і на папері, і в електронній формі, а збиратиметься лише в базі Пенсійного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі подробиці скасування трудових книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути