вівторок, 20 березня 2012 19:20

Сотні працівників сироварних підприємств пішли у вимушені відпустки

Сотні працівників сироварних підприємств пішли у вимушені відпустки

Українська сторона чекає на приїзд делегації експертів Росспоживнагляду найближчими днями, які мають перевірити українські підприємства, які збираються поставляти сир на російський ринок.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив екс-прем'єр-міністр Анатолій Кінах.

"Ми очікуємо в найближчі дні делегацію Росспоживнагляду, яка повинна по нормативних процедурах вивчити всі технологічні етапи виробництва нашої продукції. Ми повинні поставити тут крапку. Це треба вирішувати без тиску, без руйнації взаємної довіри, формувати умови прозорої й рівноправної конкуренції", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захотіли приїхати в Україну, щоб на місці перевірити якість сиру

Анатолій Кінах зазначив, що в Російську Федерацію ми постачаємо 80% від загального обсягу експорту сирів з України. 2011 року Україна експортувала в Росію близько 65 тисяч тон сирів загальної вартості $150 млн.

"Це серйозний показник. Заводам в стислі терміни переорієнтуватися на інші ринки дуже непросто. Сотні працівників сироварних підприємств, починаючи з Пирятинського, пішли у вимушені відпустки. Падають ціни на молоко, зменшується поголів'я", - зауважив Кінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "війні сирів" пахне не сиром, а політикою - Кучма

Екс-прем'єр-міністр закликав українську і російську сторону полишити емоції та вийти в режим нормативних процедур.

"Я дуже засмучений, що на першому етапі все відбувається на основі якихось емоційних проявів, політичного тиску. Всі ми розуміємо, на скільки це питання важливо. Мова йде про життя і здоров'я громадян. Але ж треба надавати об'єктивні висновки", - наголосив Кінах.

Нагадаємо, 20 березня головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повідомив про те, що Росспоживнагляд планує 26 березня розпочати перевірку українських сироварних підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Сотні працівників сироварних підприємств пішли у вимушені відпустки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути