неділя, 21 грудня 2014 16:05

Щоб зекономити у кризу, українці бігають по супермаркетах в пошуках акцій
7

Яйця у столичних супермаркетах подорожчали ще восени. Десяток обійдеться у 13-18 гривень. Упаковка з 15 яєць - від 25 гривень
Фото: Яна Романюк

Щоб зекономити у кризу, українці віддають перевагу акційним товарам і скуповуються у кількох супермаркетах. Від чого відмовляють українські сім'ї і на скільки змінився їхній раціон, кореспондент Gazeta.ua поцікавився у киянки Юлії Горбачевської.

"Ми вже відмовилися від соків і мінералки, консерви і м'ясо купуємо тільки по акції, - розказує Юлія Михайлівна. - Раніше все купувала в одному магазині, а тепер по дорозі з роботи заходжу у три супермаркети. Постійно слідкую за акціями. У "Форі" яйця можна купити по 13 гривень, замість 17. Є магазини, у яких десяток яєць по 25. В АТБ спустили ціну на згущене молоко. Баночка по 9 гривень, а в інших магазинах 13-15".

Сім'я Горбачевських свинину замінили курятиною. Овочі закупили ще у вересні. З фруктів беруть тільки яблука і хурму.

"У "Великій кишені" купую сардельки по 60 гривень. На ринку такі вже майже 90, - каже Горбачевська. - Діти на річницю шлюбу подарували нам з чоловіком посудомийну машинку. Воду економить, але таблетки для миття дорогі. В "Сільпо" купила по акції кілька упаковок. Замість 80 заплатила 45".

Якщо раніше жінка заходила у супермаркет з візком, то тепер на вході бере корзину.

"Могли раніше гору продуктів накласти, а тепер зупиняю себе, коли бачу, що вже половина, - говорить киянка. – Допомагає економити список. Купляю те, з чого можна приготувати одразу кілька страв. Наприклад, курячу грудинку можна додати в суп та зробити відбивні".

Сім'я почала шукати дешевші продукти.

"Але замість масла спред купувати не буду, - пояснює Горбачевська. - І сир на сирний продукт не проміняю. Раніше могла на вечерю скупитися за 40 гривень, а тепер і ста не хватає. А додому несу всього літр молока, батон, палку "Салямі" і пачку масла. Коли подорожчали торти і цукерки, почала більше пекти вдома".

Зараз ви читаєте новину «Щоб зекономити у кризу, українці бігають по супермаркетах в пошуках акцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути