понеділок, 01 квітня 2013 11:21

ЗМІ викрили змову Кіпру та Росії: депозити повернуть попри загрозу санкцій

ЗМІ викрили змову Кіпру та Росії: депозити повернуть попри загрозу санкцій
Піти на змову з Росією Кіпр змусила загроза санкцій з боку низки відомств. Фото: liga.net

Кіпрські банки від сьогоднішнього дня починають повертати заморожені депозити російських вкладників. Йдеться про 100%-у компенсацію втрат, в т.ч. за вкладами на суму понад 100 тис. євро. Як повідомляє німецьке видання Munchener Zeitung з посиланням на свої джерела на Кіпрі, відповідна домовленість була досягнута під час таємних консультацій представників Міністерства фінансів Росії і відповідного відомства Кіпру.

Нікосія до останнього сподівалася, що ця інформація не просочиться в пресу, оскільки вона може негативно вплинути на позицію ЄС, який надав країні фінансову допомогу.

Німецьке видання відзначає, що піти на змову з Росією Кіпр змусила загроза санкцій з боку низки відомств. І якщо заборона на постачання в РФ кіпрських вин навряд чи могла стати серйозною загрозою (частка кіпрських вин в російському імпорті не така велика), то обіцянка не пускати на Кіпр російських туристів виявилася досить дієвою - щорічно острів відвідують тисячі громадян РФ.

/media/video/490243/1_490243.mp4

Між тим Munchener Zeitung відзначає, що розроблена схема, яка повинна приспати пильність перевіряючих органів Євросоюзу. Гроші будуть повертатися під виглядом великих знижок на готельні номери (як преміум класу, так і рівня готелів 2-3 зірки), акцій в супермаркетах і тавернах.

Усі фінансові документи на цю тему будуть за прикладом меню в ресторанах писатися на трьох мовах (англійською, грецькою та російською), що внесе додаткову плутанину. Не виключено, що частина документації буде і казахською мовою - для потреб одного з учасників Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ викрили змову Кіпру та Росії: депозити повернуть попри загрозу санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути