четвер, 23 травня 2013 15:46

Скільки можна заробити, вивішуючи рекламу на балконі?
5

Фото: Фото: Анна Усік

У Києві щороку все більшої популярності набирає реклама на балконі. Найкраще на цьому заробляють кияни, які живуть у центральних районах міста.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Марія Данилевська, менеджер одного з київських столичних рекламних агентств.

"Хто має балкон на Хрещатику у Києві, може заробляти по 100 доларів на місяць, - говорить Данилевська. - 400-500 гривень можна заробити, якщо вікна вашої квартири виходять на проспекти і центральні вулиці. Найчастіше на балконах рекламують суші-бари, акції від туристичних агентств, ліки, служби таксі і курси іноземних мов".

За словами Марії, найменш охоче кияни погоджуються на рекламу політичних кандидатів, секс-шопів, ліки для підвищення потенції і лікування геморою.

"Найважче вмовити киян вивісити на балконі банер з рекламою ліків, - говорить рекламний менеджер - Особливо неохоче ставляться до реклами про ліки від геморою. Легше повісити банер про ліки від кашлю, каплі від нежиті, вітаміни. Під час політичної агітації перед торішніми виборами дуже популярними були рекламні банери політичних партій і кандидатів у депутати. Люди легше погоджувалися на рекламу від "Батьківщини" і УДАРу, але насторожено ставились до банерів Партії регіонів. Одна жінка на проспекті Гагаріна попросила день на роздуми, але потім таки не дала згоди. Діти її залякали, що через "регіоналів" їй можуть розбити балкон на другому поверсі".

За банери під час політичної агітації киянам пропонували по 200-400 грн за 2-3 тижні.

"Частину грошей платили, коли вішали банер. Решту віддавали, коли знімали за день до закінчення політичної агітації, - говорить Данилевська. - Клієнтів просимо не вивішувати на балкони білизну. Решту грошей отримує той, хто не знімає банера протягом усього терміну замовленої реклами. Іноді обходимо райони, фотографуємо балкони з рекламою, щоб відзвітувати перед замовником".

За словами рекламного менеджера, часто номери телефонів і рекламні слогани на балконах вивішують служби таксі, приватні клініки, стоматологи, адвокатські контори, ветклініки, ломбарди і банки, центри йоги та аквапарки.

"Якщо рекламу можна вішати на машинах чи клеїти на тролейбусах, то чому б не використовувати для цього балкони? Іноді орендуємо у кількох власників квартир частину стіни. Банером можуть навіть затулити вікна кількох квартир. Така реклама трохи дорожча за балконну. Бо завдає мешканцям будинку дискомфорту", - зазначила Данилевська.

Киянка Анастасія Лісун здає в оренду свій балкон півтора роки. Живе біля столичного метро Політехнічний інститут. Вікна її квартири виходять на проспект Перемоги.

"На моєму балконі що тільки не рекламувалось, - згадує дівчина. - Почали все з салону весільних суконь. Рекламували також приватну ветклініку, кредити і депозити в одному з українських банків, дешеві авіаперельоти до Туреччини та Кіпру, фірму, яка виготовляє і встановлює пластикові вікна, ліки для схуднення і салон тату".

На балконну рекламу погоджуються не всі.

"Люди у нас налякані. Не вірять, що можна заробити гроші так просто, - говорить Анастасія. - Рекламний менеджер пройшовся по всіх квартирах нашого будинку, але погодились на рекламу тільки чотири власники. За гроші, виручені з реклами на балконі, я плачу комуналку. 300-400 гривень на місяць ніколи не зайві".

Зараз ви читаєте новину «Скільки можна заробити, вивішуючи рекламу на балконі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути