понеділок, 02 грудня 2013 16:22

Скільки заробляють київські таксисти?

Скільки заробляють київські таксисти?
Фото: lenta-ua.net

Вадим Мотрич заробляє по 6-8 тис. грн на місяць, працюючи на одну зі столичних служб таксі.

"Нормальної роботи не можу знайти уже півроку, - говорить Вадим Миколайович. - Стою на біржі, але там чотири місяці затримували виплати. А в мене сім'я - дружина і двоє дітей-школярів. Товариш запропонував таксувати. Маю щодня свіжі гроші".

Працює по 8-10 годин на день.

"Якби не лінувався, то мав би до 12 тисяч гривень, - каже Мотрич. - У таксі є хлопці, які працюють до 14 годин. Але так робити небезпечно. Перевтомлений водій наражає на небезпеку і пасажира, і водіїв, і пішоходів. Він може заснути за кермом або втратити пильність".

У службі таксі, де працює Мотрич, є понад 80 постійних таксистів і 18-20 запасних, які працюють уночі або на вихідні.

"Автомобіль я застрахував, але перших два місяці працював без трудової книжки. Тому шашки "таксі" не чіпляв. Насправді тільки у столиці третина таксистів працює нелегально. Службі таксі плачу 10 відсотків від замовлення, яке отримав. Найбільші заробітки на нас чекають на свята. Вже пообіцяв, що на Новий рік працюватиму", - зазначив чоловік.

За словами таксиста, у новорічну ніч можна заробити як за 3-4 дні.

"Пасажири бувають різні, - каже водій. - Є такі, що сідають і одразу заводять розмову. Люблю забирати людей з аеропорту або вокзалу. Вони розказують, як живуть українці в інших містах та країнах. Вчора з "Борисполя" віз жінку, яка працює у Мадриді понад 10 років. Заробляє тисячу євро на місяць, а в Полтаві раніше працювала вчителькою на 400 гривень. З Абу-Дабі прилетіло подружжя киян. Відпочивали там за тисячу доларів, бо купили гарячу путівку. Повернулися задоволені. Кажуть, що у червні за стільки ж тиждень відпочивали у Криму".

За словами Мотрича, часто таксі перетворюється на сімейний бізнес.

"У багатьох службах таксі працюють подружжя: чоловіки таксують, їхні дружини працюють диспетчерами. Найгірші заробітки під час заторів. Тоді краще залишити авто на найближчій стоянці і поїхати додому повечеряти. Більше пального спалиш, ніж заробиш. Багато грошей йде на ремонт авто і заміну шин. Розбиті столичні дороги знищують автомобілі", - підсумував чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Скільки заробляють київські таксисти?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути