вівторок, 25 червня 2013 11:16

Син екс-міністра ЖКГ отримає 60 мільйонів на ремонт інституту хірургії

Син екс-міністра ЖКГ отримає 60 мільйонів на ремонт інституту хірургії
Рідна фірма Близнюка-молодшого освоїть ще 60 мільйонів на ремонті інституту Гусака. Фото: gips-systems.com

Інститут невідкладної і відновної хірургії імені В.К. Гусака НАМН України у період з 10 по 14 червня уклав низку угод на будівельні роботи та постачання обладнання на загальну суму 97,47 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

З цих коштів 59,37 млн грн піде на реконструкцію хірургічного корпусу з прибудовою дитячого кардіологічного центру. За результатом відкритих торгів підряд отримало ТОВ "Промислово-інвестиційна компанія "Ресурси Донбасу".

До кінця року тут мають замінити покрівлю, підлоги, вікна, двері й вітражі, внутрішнє опорядження, реконструювати пандуси й сходи, облицювати фасад і балкони, замінити сантехніку, вентиляцію, комунікації, влаштувати кисневу станцію, закупити меблі, опорядити територію. Також мають буде зроблена під розміщення КТ і МРТ.

Це вже третій підряд, який фірма отримує на реконструкцію інституту Гусака. Загалом будівельні підряди "Ресурси Донбасу" по цьому обєкту склали 151,63 млн грн.

Засновником фірми "Ресурси Донбасу" є ТОВ "Ікос Інвест", одним з засновників якого було ТОВ "Всеукраїнська управляюча компанія". Співвласником останньої фірми через ТОВ "Фінансова компанія Д.С." є Олексій Близнюк, син екс-міністра ЖКГ Анатолія Близнюка. Нині "Ікос Інвест" перереєстровано на інші компанії – ТОВ "Інтеркомлайн" (належить латвійському ТОВ "Стелтон") і кіпрський офшор "Pradex Limited" (кінцевий власник – "Valmena Capital Limited" з Тортоли).

Згідно з даними латвійського реєстру компаній, членом ради компанії "Стелтон" є Олег Міланін, екс-депутат Донецької міськради від Партії регіонів (2006-2010 р.р.). Міланін також є співвласником фірми ТОВ "Агат" – разом з Сергієм Кузярою, засновником ТОВ "Вугільна компанія "Продакс" з групи Віктора Януковича.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ "Будівельно-комерційна компанія "Білий міст" Інни Смелтерс зі статутним фондом 37 500 грн. Різниця пропозицій двох конкурентів склала 0,7%.

Разом з тим на участь у тендері подавалася ще третя компанія – ТОВ "РСІ". Вона пропонувала виконати роботи за 38,02 млн грн, тобто у півтора раза дешевше. Однак пропозицію було відхилено за неналежно оформлені документи і неправильно розрахований кошторис.

Окрім реконструкції інститут також замовив обладнання на 38,10 млн грн. Анастезіологічне устаткування й апарати ШВЛ постачатиме ТОВ "МК Ксенко", електроді агностичне обладнання – ПрАТ "УМТ", апарати УЗД – ТОВ "ВІС", систему очищення крові – ТОВ "ТехМед Кардіо", також ТОВ "Лаб-Універсум" постачатиме лабораторне обладнання, а ТОВ "Мед-Інвест" – стерилізаційне.

Інститут ім. Гусака очолює депутат Донецької міської ради від Партії регіонів Владислав Гринь.

Зараз ви читаєте новину «Син екс-міністра ЖКГ отримає 60 мільйонів на ремонт інституту хірургії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути