вівторок, 05 квітня 2016 09:11

Сільгоспвиробники рекордно заробили - міністр

Сільгоспвиробники рекордно заробили - міністр

Сільськогосподарські підприємства у 2015 році отримали рекордну за 10 років суму чистого прибутку - майже 90 млрд гривень. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, передає прес-служба відомства.

"У 2015 році сільськогосподарські підприємства, незважаючи на девальвацію національної валюти, отримали рекордну суму чистого прибутку - 89,5 млрд гривень. У доларовому еквіваленті чистий прибуток сільськогосподарських підприємств у 2015 році склав 4,1 млрд доларів, тоді як в 2014 - 3 млрд ", - сказав Павленко.

Таким чином, в 2015 році прибуток зріс в гривні в 2,5 раза, а в доларах - в 1,4 раза.

"Зростання закупівельних цін на сільськогосподарську продукцію певним чином компенсувало зростання вартості вхідних ресурсів і забезпечило прибутковість сільського господарства на рівні 45,9%. Це кращий показник за останні 10 років", - підкреслив міністр.

За його словами, найприбутковішими культурами були насіння соняшнику - 80,3%, ріпак - 44%, зернові та зернобобові культури - 43,2%, соя - 38,4%. Загальна ж рентабельність рослинництва склала 50,9%.

Зараз ви читаєте новину «Сільгоспвиробники рекордно заробили - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути