вівторок, 09 серпня 2016 11:46

Сигаретні кіоски можуть зникнути

Сигаретні кіоски можуть зникнути

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який значно ускладнить доступ покупців до шкідливої ​​продукції. Законопроект депутата Олени Масоріної передбачає обмежити викладку тютюнових виробів у місцях їх продажу.

Про це повідомляє "24 канал".

Законопроект пропонує заборонити відкриту викладку тютюнових виробів у всіх місцях торгівлі. А для магазинів чи кіосків, значна частина товарообороту яких формується за рахунок тютюнових виробів - надати можливість переобладнуватися в спеціалізоване місце торгівлі. Таких в Україні, за даними депутата, зараз більш як 70 тис.

"Тютюнові вироби мають бути розміщені таким чином, щоб залишатися невидимими для громадськості за межами місць торгівлі, в тому числі і спеціалізованих, доступ до яких заборонено особам, які не досягли 18 років", - обґрунтовує свою позицію Олена Масоріна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горілка і сигарети можуть знову подорожчати

У своєму законопроекті його ініціатор спирається на досвід Великої Британії. І пропонує перехідний період для його реалізації. Великі торгові точки повинні здійснити необхідні зміни за рік, в той час як малому і середньому бізнесу на це дається до 3 років.

"Переобладнання точок продажу може бути досить дорогим. У зв'язку з цим власникам малого і середнього бізнесу зазвичай потрібно більше часу на пристосування до нового регулювання і можливості планування свого бізнесу заздалегідь", - зазначає нардеп.

Також пропонують підвищити вартість ліцензії на торгівлю тютюновими виробами для спеціалізованих торгових точок. Вартість такої ліцензії в 3 рази перевищуватиме вартість звичайної ліцензії на торгівлю тютюновими виробами. Порушення вимог, встановлених законом про спеціалізовані торговельні точки, спричинятиме анулювання відповідної ліцензії.

Крім цього, пропонують збільшити штрафи за куріння в громадських місцях, зберігши водночас можливий штраф для забезпечення принципу індивідуальності покарання.

Зараз ви читаєте новину «Сигаретні кіоски можуть зникнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути