вівторок, 12 лютого 2013 09:18

Ще один "регіонал" запропонував підвищити мінімальну вартість землі

Ще один "регіонал" запропонував підвищити мінімальну вартість землі
Фото: procherk.info

Народний депутат від фракції Партія регіонів, член парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Геннадій Бобов зареєстрував вчора законопроекти №2253-2254 про підвищення мінімального рівня орендної плати за земельні ділянки сільгосппризначення і паї до 4,5% від нормативної грошової оцінки.

Як повідомляє "Комерсант-Україна" в матеріалі "Землі дорога оренда", запропоновані зміни до Податкового кодексу стосуватимуться земель комунальної та державної власності, тобто в основному незатребованних паїв та земель запасу, пояснює аналітик Асоціації міст Ярослав Рабошук. Оренда такої землі становить від 0,1% до 12% нормативної оцінки.

Плата за оренду приватних земель регулюється договірними відносинами, але ще в 2002 році указом президента встановлена ??рекомендована нижня планка орендної плати у 3%. За оцінкою Бобова, незважаючи на збільшення урядом з 2012 року оціночної нормативної вартості земель сільгосппризначення на 75,6%, загальний показник орендної плати становив 2,6%, а у I півріччі був ще нижчим - 2,3% (обсяг річних платежів - 8 млрд грн).

/media/video/481968/1_481968.mp4

"Більшість суб'єктів підприємницької діяльності занижують ставки, хоча можуть платити більше. Тому я глибоко переконаний, що держава повинна підвищувати наповнюваність місцевих бюджетів, піднімаючи нижню планку і не обмежуючи верхню", - заявив Бобов.

Він стверджує, що 4,5% - підйомна плата. Це підтверджує досвід Черкаської області, в якій підвищення оренди не погіршило показники компаній.

Нагадаємо, це вже другий за останній місяць законопроект Партії регіонів про підвищення орендної плати. Колега Бобова по комітету та фракції Євген Сігал вніс законопроект про встановлення орендної плати в межах 4-10% з її щомісячною сплатою виключно грошовими коштами, а не товарами.

Зараз ви читаєте новину «Ще один "регіонал" запропонував підвищити мінімальну вартість землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути