вівторок, 16 лютого 2016 13:06

Сауди не домовляться з росіянами про нафту через війну в Сирії - експерт

Сауди не домовляться з росіянами про нафту через війну в Сирії - експерт

Після сьогоднішньої новини про домовленість Росії та ряду країн ОПЕК про замороження нинішнього рівня видобутку нафти, вона подешевшала на $1,5, до $34 за барель Brent через недовіру сторін. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

"Про що можуть домовлятися Саудівська Аравія з Росією? Про які спільні дії може йти мова, коли вони конфліктують мало не напряму в Сирії. Йде неприховане протистояння між ними. Саудівські військові зараз перебувають в Туреччині, яка теж конфліктує з Російською Федерацією. Ні про які домовленості мова не йде. Це чутки інформаційних агенств", - сказав експерт.

На думку Геннадія Рябця, ціни на нафту коливаються через те, що основні гравці визначаються із подальшою стратегією. Або вони лишають нинішній рівень видобутку й ціни на рівні $30-35, або добувають більше й ціни провалюються до $20-15.

"Через такі вагання ринок дуже нервово реагує на інформаційні повідомлення. Причому реагує по-спекулятивному, непередбачувано. Адже більшість гравців нафтового ринку не професійні торговці нафтою, а фінансові спекулянти", - сказав експерт.

Нагадаємо, за минулу добу барель нафти подорожчав більше, ніж на $1,3, ціни доходили до $35,5 за барель Brent. Торговці сподівалися на домовленість про стабілізацію видобутку нафти між міністрами нафтової промисловості Саудівської Аравії, Венесуели і Катару і міністра енергетики Росії. Зустріч відбулася сьогодні в місті Доха в Катарі.

Зараз ви читаєте новину «Сауди не домовляться з росіянами про нафту через війну в Сирії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути