четвер, 19 травня 2016 16:03

Саакашвілі з підопічними стали головними лобістами сумнівних схем експорту брухту - політолог

Саакашвілі з підопічними стали головними лобістами сумнівних схем експорту брухту - політолог
Вадим Карасьов

"Замість того, щоб реально очолити реформаторські зміни в Одесі, команда Саакашвілі намагається вирішувати окремі бізнесові питання, зокрема розблокувати експорт брухту, який сьогодні є одним з найбільш кримінальних видів бізнесу" – вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Під час візиту прем'єр-міністра Гройсмана до Одеської області, підлеглі Саакашвілі всіма можливи способами проштовхували вивіз сумнівного брухту за кордон.

Персональні вказівки давав заступник Юлії Марушевської Семен Кривоніс, намагаючись втягнути премєра у незаконний тиск на суддів, з метою якнайшвидшого вирішення брухтового питання", – додає експерт.

"Факт того, що уже навіть були слайди для презентації, говорить - ситуація не спонтанна, а більше того – спланована. До того ж нового і перспективного прем'єра підштовхують до застосування телефонного права і на автократичні рішення. Саакашвілі із підопічними стали головними лобістами сумнівних схем експорту брухту ", – вважає Карасьов.

Нагадаємо, що через рекордні обсяги вивезення брухту з країни, Україна втрачає частину робочих місць і надходжень до бюджету від діяльності металургійної галузі.

21 квітня 2016 року Верховна Рада ухвалила закон про підвищення експортного мита на брухт на рівні 30 євро за тонну. Але 14 травня президент Петро Порошенко наклав вето на цей закон та пропонує скоротили термін мораторію до одного року.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі з підопічними стали головними лобістами сумнівних схем експорту брухту - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути