середа, 17 лютого 2016 09:03

Рубль упав після домовленості Росії та ОПЕК не збільшувати видобуток нафти

Рубль упав після домовленості Росії та ОПЕК не збільшувати видобуток нафти

Рубль упав на 1,2 відсотка до 77,89 за долар після рішення Росії і трьох найбільших нафтовидобувних країн ОПЕК заморозити видобуток на січневих рівнях. Про це пише Reuters.

"Ринок очікував скорочення видобутку нафти, про що не домовилися, і нафта на це негативно зреагувала, а рубль слідом за нею. Хоча нафта сильно зросла за останні дні, і зараз залишається в плюсі, але без підтримки експортерів, яких поки мало, рубль не показує значного зростання ", - сказав Петро Неймишев з банку "Відкриття".

Експортери поки що утримуються від великих продажів валютної виручки, незважаючи на те, що у понеділок стартував податковий період.

Барель нафти марки Brent перед переговорами подорожчав на півтора долара, а після оголошення рішення нафтовидобувних країн подешевшав на три.

"Є відчуття, що нафтових домовленостей не вийде, а, скоріше, нафта може підтримати розширення конфлікту в Сирії, але в такому випадку все одно буде і заходження в долар як в притулок від ризику", - пояснив дилер великого російського банку.

Підсумки переговорів підтвердили скепсис ряду учасників ринку і погіршили становище російської валюти, відправивши її в мінус.

На переговори Росії, Саудівської Аравії, Венесуели і Катару зреагував Іран, який заявив, що обговорить заморозку, коли рівень його видобутку досягне предсанкціонних обсягів.

На думку Неймишева з "Відкриття", в разі знаходження нафти Brent в діапазоні $31- $36 за барель пара долар/рубль буде в торговому коридорі 75,80-79,50.

Сьогодні, в 8.39 по Києву барель Brent на Лондонській біржі продавався за $ 32,11

Зараз ви читаєте новину «Рубль упав після домовленості Росії та ОПЕК не збільшувати видобуток нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути