середа, 11 травня 2016 12:56

Розенко розповів, до кого із отримувачів субсидій прийдуть перевіряльники додому

Розенко розповів, до кого із отримувачів субсидій прийдуть перевіряльники додому

Умови проживання претендентів на субсидію перевіряють лише у тих, хто просить додаткову субсидію чи мав покупку понад 50 тисяч гривень, повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Про це пише Главком.

"Ходять лише до тих, хто звернувся по додаткову, наднормативну допомогу. Субсидії розраховуються на певну площу житла, на певні соціальні норми. Але ж люди зазвичай живуть не за нормами, а в тих домогосподарствах, де вони мешкають вже давно. Щоб нарахувати субсидію на всю площу житла, ми повинні розуміти, що ця людина дійсно є незабезпеченою. Так, у неї площа квартири чи будинку виходить за ті нормативи, на які ми надаємо субсидію, але тій людині реально потрібна допомога. У місцевих органів влади є право в таких випадках за рішенням комісії нараховувати субсидію на більшу площу житла. Але вони повинні переконатися, що це справді бідна людина, інвалід або пенсіонер", - розповів віце-прем'єр-міністр.

За його словами, навіть у деяких випадках покупок на суму понад 50 тисяч гривень призначають субсидію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, як подорожчає гаряча вода для квартир без лічильника

"Наприклад, родина мала велику трикімнатну квартиру, і от роз'їжджаються батьки з дітьми в різні квартири. Вони замість великої квартири купують меншу, можливо, переїжджають у гірші умови. Але все одно це факт покупки на суму, більшу ніж 50 тисяч. І система субсидій знову гнучка в таких ситуаціях. Ми не йдемо за тупим принципом: ну, ви ж купили житло більше ніж за 50 тисяч, отже, "не положено". Комісії місцевих адміністрацій досліджують: якщо ця родина реально незаможна, їй можуть нарахувати субсидію", - навів приклад Павло Розенко.

За його словами, на призначення субсидії впливають лише ті покупки, що були зафіксовані державною фіскальною службою.

Віце-прем'єр-міністр також анонсував створення єдиної бази даних отримувачів субсидій.

Зараз ви читаєте новину «Розенко розповів, до кого із отримувачів субсидій прийдуть перевіряльники додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути