середа, 30 травня 2012 12:18

Ростислав Павліченко: "Гривні нічого не загрожує"

Ростислав Павліченко: "Гривні нічого не загрожує"
Ростислав Павліченко: Амплітуда коливання курсу становить лише 0, 3% і вона не є критичною для національної валюти. Фото: epravda.com.ua

Нинішні коливання курсу гривні є тимчасовими і до її девальвації не призведуть, переконаний голова правління АТ "ЄВРОГАЗБАНК" Ростислав Павліченко.

За його словами, для послаблення національної валюти передумов немає, так само, як і не було на початку 2012 року.

"Тоді багато аналітиків теж заявляли, що гривня впаде. Тоді та зараз я переконаний, що цього не станеться", - стверджує Павліченко.

За його словами, навпаки, деяку підтримку курсу гривні зробить початок відпускного сезону, коли відбувається зростання пропозиції готівкової валюти з боку населення. А також валютні надходження від іноземних туристів, які приїдуть в Україну на Євро-2012.

"Амплітуда коливання курсу становить лише 0, 3% і вона не є критичною для національної валюти. До того ж НБУ має у розпорядженні цілком достатній запас валютних резервів, щоб згладжувати різкі коливання валютного курсу та не допустити значного послаблення гривні", - резюмував Голова Правління АТ "ЄВРОГАЗБАНК".

Свою упевненість у стабільності національної валюти виразили також члени Незалежної асоціації банків України. Нагадаємо, що НБУ вважають прийнятною амплітуду коливань національної валюти в межах 2,5% протягом року.

Зараз ви читаєте новину «Ростислав Павліченко: "Гривні нічого не загрожує"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути