середа, 16 травня 2012 11:11

Росспоживнагляд забракував сир від двох українських виробників

Росспоживнагляд забракував сир від двох українських виробників
Геннадій Онищенко: Нині завершується остаточне оформлення експертизи. Фото: vesti.kz

Експертиза Росспоживнагляду виявила деякі порушення в зразках сиру з двох українських заводів, які були представлені на лабораторний контроль.

Про це повідомив керівник відомства, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

За його словами, завершено лабораторні дослідження зразків партій сиру, представлених двома українськими виробниками - ТОВ "Гадячсир" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський".

"На жаль, до зазначених партій є претензії - не до безпеки, а до якісних показників. Нині завершується остаточне оформлення експертизи. Доручено протягом дня видати заявникам результати досліджень цих партій. Інші зразки перебувають в роботі", - сказав Онищенко.

Раніше Росспоживнагляд заявив, що може дозволити після лабораторного контролю поставки сиру в РФ з чотирьох українських заводів - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" філії "Менський" і "Дубномолоко".

Онищенко 26 квітня заявив, що поставки українського сиру на російський ринок не відновлені з вини України.

У Москві 17 квітня Онищенко провів переговори з главою Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Петром Порошенком, було вирішено зняти ембарго на поставки сиру з трьох українських підприємств. Після зустрічі з Порошенком Онищенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій.

З 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Зараз ви читаєте новину «Росспоживнагляд забракував сир від двох українських виробників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути